current views are: 10

10 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:21

Ήθελαν νεκρό οι τρομοκράτες – Ο.Λ.Α «βλέπει» η αντιτρομοκρατική στην επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία (φωτό)

Υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου χαρακτηρίζεται η τρομοκρατική επίθεση με στόχο την Γαλλική πρεσβεία στις 04:45 τα ξημερώματα, με δύο άτομα να εκτοξεύουν χειροβομβίδα

Δημοσίευση 06:21’

Υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου χαρακτηρίζεται η τρομοκρατική επίθεση με στόχο την Γαλλική πρεσβεία στις 04:45 τα ξημερώματα, με δύο άτομα να εκτοξεύουν χειροβομβίδα

Υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου χαρακτηρίζεται η τρομοκρατική επίθεση με στόχο την Γαλλική πρεσβεία στις 04:45 τα ξημερώματα, με δύο άτομα να εκτοξεύουν χειροβομβίδα κατά του φυλακίου που βρίσκεται απέναντι από την Βουλή, σε ένα από τα πλέον καλά φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας. Οι δράστες μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 33χρονου αστυνομικού διέφυγαν με μοτοσυκλέτα η οποία εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Σόλωνος στα Εξάρχεια, είχε ξεκλείδωτο τιμόνι και κλεμμένες πινακίδες.

Ήθελαν νεκρό

Οι αρχικές εκτιμήσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών σημειώνουν πως οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό, ήταν κάτι που με βάσει τις πληροφορίες είχε επισημάνει το newpost.gr σε ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα, άλλωστε είχε δοθεί εντολή στους αστυνομικούς  για αύξηση των μέτρων ασφαλείας και απροπροστασίας. Ο 33χρονος αστυνομικός είδε τους δυο τρομοκράτες που φορούσαν κράνη και αμέσως κρύφτηκε μέσα στο κουβούκλιο. Εκτιμήσεις υποστηρίζουν πως η επίθεση είχε διπλό στόχο. Πρώτος ήταν ο θάνατος αστυνομικού, δεύτερος ήταν αμιγώς το μήνυμα στα Γαλλικά συμφέροντα.

 Ο.Λ.Α

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση, βάζοντας στην πρώτη θέση των υπόπτων την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η Ο.Λ.Α, είναι η τρομοκρατική ομάδα που έχει πραγματοποιήσει  μεταξύ άλλων, τη επίθεση σε βάρος του ΣΕΒ, την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Πρόκειται για άτομα που μελετούν κάθε τους ενέργεια αναλαμβάνοντας μεγάλα ρίσκα. Η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η Πόλα Ρούπα ή ακόμη και η ΣΕΧΤΑ, άλλωστε η συγκεκριμένη οργάνωση είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα κατά αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό το 2009.

Οι κάμερες

Η επίθεση των τρομοκρατών έχει καταγραφεί καρε-καρέ από τις κάμερες που βρίσκονται τόσο στη Γαλλική πρεσβεία, όσο και στη βουλή. Δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών και το υλικό εξετάζεται από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δρομολογίου που ακολούθησαν αλλά και που κατευθύνθηκαν μετά την επίθεση όταν και κατέβηκαν την Πανεπιστημίου, πήγαν προς τα Εξάρχεια και εγκατέλειψαν την μοτοσυκλέτα στην οδό Θεμιστοκλέους.


σχετικα αρθρα