Περισσότερη ευελιξία και εξειδίκευση ζητούν οι εργοδότες

Περισσότερη ευελιξία και εξειδίκευση ζητούν οι εργοδότες

Αναντιστοιχία ανάμεσα στα εφόδια που δίνει σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος στους νέους υποψήφιους προς εργασία και τα πραγματικά προσόντα και τις δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά, διαπιστώνουν 7 στους 10 επιχειρηματίες, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Adecco με τίτλο “Η απασχολησιμότητα στην Ελλάδα, 2016”.

Είναι ενδεικτικό οτι το  34% των εργοδοτών πιστεύει  ότι οι δεξιότητες των εργαζομένων στην εταιρεία τους δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της επιχείρησης.

Η έρευνα διαπιστώνει μεγαλύτερες αποκλίσεις όσον αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών, ενώ οι εργοδότες δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από την ικανότητα των σύγχρονων υποψηφίων στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

Μόνο το 46% θεωρεί πως οι υποψήφιοι διαθέτουν την ικανότητα αυτή ενώ, για το 76% των εργοδοτών είναι και αυτό ένα απαραίτητο ή πολύ σημαντικό προσόν. 

Το πλεον σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 94% των επιχειρήσεων θεωρία την ευελιξία ως αναγκαίο χαρακτηριστικό, και μόνο το 66% θεωρεί πως οι υποψήφιοι έχουν τη συγκεκριμένη δεξιότητα στον επιθυμητό βαθμό.

Από πλευράς εργαζομένων αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των ερωτώμενων έχει βρεθεί τουλάχιστον μια φορά εκτός αγοράς εργασίας, ενώ 1 στους 5 χρειάστηκε 1 χρόνο ή και περισσότερο για να βρει άλλη θέση εργασίας. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο