ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για Ομπάμα υπό την «σκιά» της τρομοκρατίας

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2016, 11:12 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2016, 11:50
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για Ομπάμα υπό την «σκιά» της τρομοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το «φάντασμα» της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω απο την χώρα μας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το «φάντασμα» της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω απο την χώρα μας. Υψηφόβαθμοι αστυνομικοί συνδέουν το χτύπημα στην Γαλλική πρεσβεία με την επίσκεψη Ομπάμα και τονίζουν στο newpost πως «κάποιοι θέλουν να βγάλουν προς τα έξω πως η τρομοκρατία υπάρχει και έχει γίνει ακόμη πιο σκληρή» ενώ τονίζουν πως, «οι τρομοκράτες που χτύπησαν με χειροβομβίδα ήθελαν αίμα, αν ο ειδικός φρουρός δεν είχε γρήγορη αντίληψη τώρα θα μιλούσαμε για νεκρό».

Εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες σύμφωνα με πηγές του newpost, βρίσκονται στην χώρα μας πράκτορες των ΗΠΑ και ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Επί 20 ημέρες κάνουν σχέδια επί χάρτου αλλά και στην πράξη, των δρομολογίων που θα ακολουθήσει ο Ομπάμα κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τονίζουν πως, «δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου και η δική μας αστυνομία και οι συνάδελφοί μας από την Αμερική μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα οποιουδήποτε προσώπου».

Οι Αμερικανοί πράκτορες που ήρθαν στη χώρα μας, μελετούν τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ομπάμα, από και προς το ξενοδοχείο που θα καταλύσει, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό έως τώρα αλλά και τις επισκέψεις που υπάρχουν στην ατζέντα. Πράκτορες έχουν μεταβεί και στην Μυτιλήνη, εκεί όπου ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί για να σχηματίσει ιδία άποψη για το προσφυγικό.

Η επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία αύξησε την εγρήγορση των αστυνομικών οι οποίοι έως την ανάληψη ευθύνης βρίσκονται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.