Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Κιλκίς στις 14:12 το μεσημέρι, η οποία έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, στην περιοχή δεν υπάρχει κάποιο γνωστό, μεγάλο ρήγμα, που να έδωσε στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς.

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του ήταν 40 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ δυτικά από το Κιλκίς.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 4,8  βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε μέγεθος 4,6 βαθμών

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το ίδιο επίκεντρο έγιναν και τρεις μετασεισμοί,  2, 2,4 και 2,5 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5, 5 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληρφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς.

«Δεν υπάρχει γνωστό, μεγάλο ρήγμα στην περιοχή»

«Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο - γνωστό ρήγμα που να 'έδωσε' στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς, στην περιοχή βορειοδυτικά από την πόλη του Κιλκίς, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο της δόνησης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκρορδίλης.

«Δεν προκύπτει ότι η περιοχή αυτή συγκεντρώνει μεγάλη σεισμικότητα, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν σημειωθεί μεγάλοι σεισμοί», τόνισε ο κ. Σκορδίλης και ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες, στις 8/11, είχαν προηγηθεί, με επίκεντρο στο ίδιο σημείο, δύο μικρότεροι σε μέγεθος σεισμοί, από το σημερινό, της τάξης των 3,8 Ρίχτερ.