ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευρήματα από την επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία, ο Γάλλος κρατούμενος και οι άγνωστοι τρομοκράτες

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2016, 14:31 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2016, 17:38
Τα ευρήματα από την επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία, ο Γάλλος κρατούμενος και οι άγνωστοι τρομοκράτες
Facebook Twitter Whatsapp

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομoκρατικής για τον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση  με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομoκρατικής για τον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση  με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Γαλλική πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας.

Η μοτοσυκλέτα  με κλεμμένες πινακίδες που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οδό Σόλωνος στις 07:00 το πρωί δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή με το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δύο τρομοκράτες. Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο της πρεσβείας και τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από τα θραύσματα ενώ αντιμετωπίζει και ένα μικρό πρόβλημα στην ακοή λόγω του ισχυρού κρότου.

Ο  Γάλλος κρατούμενος και ο Μαζιώτης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της Γαλλικής πρεσβείας που μπήκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών και η τριακονταετής κράτηση ενός Λιβανέζου, του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα σε Γαλλικές φυλακές.

Είναι ενδεικτικό πως με δημόσια τοποθέτησή στις 18 Οκτωβρίου, του ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης είχε αναφερθεί στην συγκεκριμένη υπόθεση σημειώνοντας, «Η 32χρονη κράτησή του, η άρνηση του γαλλικού κράτους να τον αποφυλακίσει, ενώ έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια το όριο αναστολής, αποδεικνύει τη λύσσα με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγωνιστής ο οποίος έμεινε συνεπής και αμετανόητος όσον αφορά τις επιλογές αγώνα που επέλεξε.

Σε μια εποχή που το μπλοκ εξουσίας του διεθνούς καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και με αφορμή αυτήν, διεξάγει μια μεγάλης κλίμακας κοινωνική και ταξική επίθεση στους λαούς, καθώς και τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», η συνέπεια και η αμετακίνητη στάση αγωνιστών όπως ο Αμπντάλα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Είναι επιτακτική η αύξηση της πίεσης από την μεριά των αντικαπιταλιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπντάλα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Ζ. Ι. ΑΜΠΝΤΑΛΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Νίκος Μαζιώτης

μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Γάλλου Πρέσβη - Τόσκα

Λίγες ώρες μετά την επίθεση ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα και τον διαβεβαίωσε πως  θα αυξηθούν  τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια Γαλλικών συμφερόντων στην χώρα μας. Πλέον οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν τυχόν σύνδεση μεταξύ της επίθεση και της σχετικής τοποθέτησης του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης για την επίθεση.