Μεγαλώνει ο κύκλος των κατηγορουμένων  που φέρονται να μετείχαν  στο κύκλωμα με τους Ρομά που ρήμαξε  δεκάδες πολυτελείς κατοικίες σε όλη την Ελλάδα.

Οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας μελετούν  τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας προκειμένου να αποφασίσουν αν και για ποιά από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών  έχουν μπει, τόσο γνωστοί κοσμηματοπώλες όσο και ο ρόλος  τουλάχιστον τριών αστυνομικών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα τα οποία εντός των ημερών θα κληθούν να απολογηθούν. Απ την πλευρά του ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας  υποστηρίζει ότι γνωρίζει μόνο δύο συγκατηγορουμένους του.

«Τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου».  Για τα τρία ρολόγια που βρέθηκαν στο σπίτι του, λέει: 

Το  SHOPARP είναι ιδιοκτησίας του, το Frank Muller είναι της μνηστής του και το τρίτο είναι απλή απομίμηση ROLEX.

«Για τα  τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία μου ζητώ τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους  εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής τους στην Ελλάδα έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους  χωρίς τη συναίνεσή τους».

 Ερ: Τι είναι το  Panerai;

 Απ: Το Panerai Είναι μια συλλογή από ρολόγια του εφοπλιστή Μιχαηλίδη ο οποίος ήθελε να τα πουλήσει 600.000 ευρώ ενώ τα είχε αγοράσει 1,5 εκατ. ευρώ.

Ερ: Στις 22-9 συνομιλία αναφέρεται ένα PATEK PHILIPPE ρολόι μισό- μισό.

Απ. Το μισό- μισό σημαίνει ατσάλι χρυσό. Δεν γνωρίζω που το είχε βρει

Ερ: Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτά ήταν κλεμμένα;

Απ: Μου είχε πει ότι είχε πολύ μεγάλο κύκλο.

……..

Απ. Τα ρολόγια (δύο Πατέκ Φιλίπ είναι του εφοπλιστή Γιώργου Μιχαηλίδη αγορασμένα από τον Κώστα Καίσαρη). Τα πουλάει γιατί έχει πρόβλημα με την επιχείρησή του. Εμείς μια διαμεσολάβηση κάναμε.

Θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε ήμουν εγκληματίας. Ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη.

Ουδέποτε θα έμπλεκα αν γνώριζα μια τέτοια κατάσταση. Θα είμαι πάντα συνεπής σε οποιαδήποτε φάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ. Δέχομαι οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε εσείς κυρία πρόεδρε σκόπιμο. Ακόμη κι αυτόν της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δικής μου δαπάνης, διότι η  δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχρωτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού.

Από την πλευρά του, ο Χαρ. Ρασίμπγλου, γνωστός ως «Μπάμπης ο Φλου», αρνήθηκε την κατηγορία για τα 20.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του και ανέφερε:

Ανήκουν στον αδελφό μου που είναι ανάπηρος και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Είναι χρήματα από αναδρομικά επιδόματα αναπηρίας που παίρνει η μητέρα μου για αυτόν.