Την προσοχή των πολιτών εφιστά για μια ακόμη φορά η Ελληνική αστυνομία καθώς το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι έχουν βρει ένα νέο τρόπο προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Οι απατεώνες εμφανίζονται ως...τραπεζίτες και ζητούν προμήθεια προκειμένου να μην υποστεί το θύμα, «κούρεμα» καταθέσεων!

Η απάτη είναι συνέχεια του τροχαίου δήθεν δυστυχήματος στο οποίο έχει εμπλακεί ένα οικείο πρόσωπο του ατόμου που καλούν και του ζητούν χρήματα για να μην πάει φυλακή. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις οι απατεώνες εμφανίζονται ως χειρούργοι που ζητούν χρήματα για να μην προχωρήσουν στο κόψιμο κάποιου άκρου, συνέπεια τροχαίου, κάποιου συγγενούς του υποψήφιου θύματος. Έτσι του λένε να δώσει χρήματα σε κάποιον συνεργάτη του, που θα περιμένει έξω από την πόρτα για να του τοποθετήσουν βίδες ή για να τους παράσχουν την  καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η  αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην δίνουν χρήματα και σε κάθε περίπτωση τα θύματα της απάτης, θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμα και να καλούν οι ίδιοι τους συγγενείς του.