Αμερικανοί πράκτορες, ελεύθεροι σκοπευτές και 3.000 αστυνομικοί περιλαμβάνονται στα μέτρα τάξης που σχεδιάζει η Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Μετά την επίθεση με χειροβομβίδα κατά της Γαλλικής πρεσβείας τα μέτρα εντατικοποιούνται με την πρωτεύουσα να μετατρέπεται τις ημέρες παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα, σε πόλη- φρούριο.

Οι πράκτορες και η ομιλία στη  Πνύκα

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στενό προστατευτικό κλοιό θα δημιουργήσουν  γύρω του 300 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Μεγάλος αριθμός πρακτόρων, βρίσκεται στη χώρα μας, όπως έχει αναφέρει το Newpost τις τελευταίες 20 μέρες και σχεδιάζει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια στις κινήσεις του Ομπάμα. Στα σημεία από όπου θα περνάει ο Αμερικανός πρόεδρος, η κυκλοφορία θα διακόπτεται για τουλάχιστον 30 λεπτά προτού περάσει ο απερχόμενος αμερικανός Πρόεδρος. Στην Πνύκα όπου αναμένεται να μιλήσει ο κ. Ομπάμα, οι άνδρες του Τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, θα πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα και θα υπάρχει συνεχής φύλαξη.

Η διαμονή, τα θωρακισμένα οχήματα και τα Drones

Οι Αμερικανοί πράκτορες αναζητούν ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, δίχως να έχει παρθεί ακόμη οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση εξετάζουν τις εναλλακτικές και προγραμματίζουν διαδρομές και μέτρα προστασίας. Οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί θα κάνουν «φύλλο και φτερό» ακόμη και τους σταθμούς του μετρό, ενώ θα τοποθετηθούν και συσκευές απενεργοποίησης τηλεφωνικών τηλεφώνων για την αποτροπή ενεργοποίησης βόμβας.

Εκτός από το Air Force One στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα προσγειωθούν και αεροσκάφη συνοδείας τα οποία θα μεταφέρουν θωρακισμένα οχήματα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατάρριψης Drone καθώς και τον οπλισμό των πρακτόρων.

Επί ποδός όλες οι υπηρεσίες

Επί ποδός θα βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής και των ΤΕΕΜ καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου. Στο δρόμο θα βρίσκονται και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλία για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών .

Η επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία και ο τραυματίας αστυνομικός

Τα μέτρα προστασίας λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα εντατικοποιούνται μετά την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες των αρχών κινούνται στο σκοτάδι καθώς το βιντεολυπτικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους δεν προσφέρει κανένα σημαντικό στοιχείο. Απο το υλικό φαίνεται ο συνοδηγός της μηχανής να εκτοξεύει την χειροβομβίδα και στην συνέχεια να κατευθύνονται προς την οδό Πανεπιστημίου. Όπως είπε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στους συναδέλφους του, «Νόμιζα πως στην  μηχανή επέβαιναν συνάδελφοι, μέχρι να προλάβω να ανοίξω την πόρτα, είχαν εκτοξεύσει την χειροβομβίδα».