«Δεν είμαι η Μήδεια που σκότωσε το παιδί της» είπε στην απολογία της η μητέρα του Κωστή Πολύζου στη δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου, που συνεχίστηκε χθες σε έντονα φορτισμένο κλίμα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς.

Η Δέσποινα Κουτσέγκου υποστήριξε, μάλιστα, όπως αναφέρει "Το Έθνος", πως θα ήθελε να επανέλθει η θανατική ποινή και να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα όποιος το έκανε.

Όλοι λένε πως είμαι μια Μήδεια. Δεν ξέρουν τι νιώθω. Λένε ότι δεν κλαίω. Δηλαδή αν έκλαιγα και μαλλιοτραβιόμουν θα ήμουν πιο πειστική;» διερωτήθηκε, ενώ αντέδρασε με σιωπή στην ερώτηση του προέδρου για το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Για τα δάνεια που συνήψαν η ίδια και ο σύζυγός της στο όνομα του αδικοχαμένου παιδιού είπε πως το έκαναν γιατί ήθελαν να πάει απευθείας το σπίτι στον Κωστή, με τον πρόεδρο να σχολιάζει σκωπτικά «μαζί με τα 300.000 ευρώ χρέη....

Η μάνα, που μαζί με τον σύζυγό της, και πατριό του Κωστή, Χρήστο Ντιο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση, περιέγραψε με ψύχραιμη και σταθερή φωνή όσα συνέβησαν το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή, στις 18 Φεβρουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, αλλά και μετά την ανεύρεση του πτώματος του παιδιού, 7 μήνες μετά, σε κτήμα με μελίσσια του συζύγου της.

Ισχυρίστηκε πως δεν πήγε στο σημείο γιατί της το... απαγόρευσε ο αστυνομικός διευθυντής, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, που αμφισβήτησε τον ισχυρισμό.

Έπειτα από σχεδόν 1,5 ώρα απολογίας η κατηγορούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία και όπως αναφέρει το "Έθνος" η δίκη διακόπηκε, με την ίδια να μεταφέρεται ημιλιπόθυμη εκτός της αίθουσας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την πολύωρη κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία μίλησε για αδιαφορία της μητέρας και του πατριού, τόσο στο διάστημα των ερευνών όσο και μετά την ανεύρεση του πτώματος του 23χρονου.

Απάντησαν αδιάφορα

Όπως είπε, όταν τους ενημέρωσαν πως βρέθηκε η σορός απάντησαν αδιάφορα πως «δεν πρέπει να είναι το παιδί», επιμένοντας ακόμη και τότε στην εκτίμηση πως είχε πάει στο Αγιον Ορος. «Αν σου πουν πως το παιδί σου βρέθηκε θαμμένο εκεί, πας με τα πόδια αμέσως και σκάβεις με τα χέρια σου. Εκείνοι έψαχναν να βρουν τον μάρτυρα» είπε.

Η δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η μητέρα στο πλατό της εκπομπής της «ήταν ψύχραιμη, ήξερε τι θα πει, πότε θα σταματήσει και πότε θα κλάψει», ενώ αποκάλυψε πως στα διαλείμματα για διαφημίσεις ρωτούσε την παρουσιάστρια αν τηλεφώνησε κανείς από τη Σιάτιστα και αν είπε τίποτα για τα δάνεια.