Λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κατάληψης στους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης, στην οποία έχουν προχωρήσει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στους δήμους. Τα προβλήματα θα ενταθούν καθώς από την Τρίτη δεν πραγματοποιείται πλέον αποκομιδή από τους κάδους, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Τα απορριμματοφόρα των δήμων έχουν γεμίσει και δεν υπάρχει δυνατότητα να αδειάσουν αφού οι χώροι απόθεσης θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και αύριο, Πέμπτη, λόγω και της συμμετοχής των εργαζομένων στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της και να παρατείνει την κατάληψη στους ΧΥΤΑ, γεγονός που θα οδηγήσει στη συσσώρευση εκατοντάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους.

Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες να μη βγάζουν στο δρόμο τα σκουπίδια, τονίζοντας ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων θα παρουσιαστούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.


Πηγή: Τα Νέα