Στη σύλληψη ενός 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου προχώρησαν σήμερα οι Αρχές. 

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό (5) ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε χθες (10-11-2016), από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο,
·    κινητό τηλέφωνο,
·    εσωτερικός σκληρός δίσκος,
·    εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB,
·    κάρτα αποθήκευσης και
·    πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.