Με την φράση «θα τους χαλάσουμε την γιορτή» τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δίνουν στίγμα των επιθετικών τους προθέσεων εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου στη χώρα μας. Η προκήρυξη της Συνωμοσίας που αναρτήθηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο μία μέρα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία και μόλις 72 ώρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, προκαλεί προβληματισμό στους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής.

Αναζητώντας τον συντάκτη

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαβάζουν φράση- φράση το κείμενο αναζητώντας με αντιπαραβολή παλαιότερων προκηρύξεων τον συντάκτη της. Μόνο τυχαίο δεν θεωρούν το χρονικό σημείο που έδωσαν στην  δημοσιότητα την προκήρυξη και τις απειλές που εκφράζονται μέσα από αυτήν. Άλλωστε ο συντάκτης ξεκαθαρίζει πως, «Το σαμποτάζ της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας».

Το χτύπημα και η αύξηση των μέτρων

Η επίθεση με χειροβομβίδα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Γαλλική πρεσβεία, είχε ως αποτέλεσμα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να αυξήσουν την αστυνομική παρουσία στους δρόμους κατά την διάρκεια της παραμονής Ομπάμα στην Αθήνα. Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Οι αστυνομικοί εκτός από την προστασία του Αμερικανού προέδρου, θα πρέπει να διαχειριστούν και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους χιλιάδες διαδηλωτές που αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία.

Οι φόβοι για αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα

Αυτό που ανησυχεί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι ο τρόπος που έδρασαν οι τρομοκράτες. Τα άτομα που έκαναν την επίθεση δεν εκτόξευσαν την χειροβομβίδα σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο του σκοπού,  αλλά κατευθείαν προς το μέρος του, κάτι που δείχνει πως ήθελαν νεκρό και δεν αποκλείουν να επιχειρήσουν να έχουν στο προσεχές μέλλον σε άλλη τρομοκρατική επίθεση.