Στην Αθήνα βρίσκονται από την Παρασκευή οι πρώτοι 300 μυστικοί πράκτορες, από τους 500 συνολικά, που θα γίνουν η «σκιά» του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου.

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τα πρώτα μεγαγωγικά που μετέφεραν τον οπλισμό των πρακτόρων, τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας και τα μηχανήματα απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων.

Έως την Δευτέρα το πρωί το αργότερο θα φτάσουν στη χώρα μας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής των μυστικών υπηρεσιών καθώς και τα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν και θα συνοδεύουν τον Ομπάμα κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

Όπως έχει ήδη σημειώσει το newpost, το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή του γιγαντίαου πλάνου των μέτρων για την φύλαξη του Ομπάμα που έχει σχεδιάσει οι ΕΛ.ΑΣ και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που βρίσκονται στην χώρα μας τουλάχιστον 25 ημέρες τώρα προκειμένου να σχεδιάσουν και να ελέγξουν κάθε σημείο που θα κινηθεί και θα επισκεφθεί ο Ομπάμα.

Φρούριο αναμένεται να θυμίζει από την Δευτέρα και η περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, περιμετρικά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εκεί όπου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα μιλήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κλειστός για το κοινό από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, θα παραμείνει ο χώρος του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εξαιτίας της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πνύκα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Κέντρο Πολιτισμού που βρίσκεται στο Φάληρο.

Η σχετική ανακοίνωση: