current views are: 8

13 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:13

Καρέ – καρέ ο Μαραθώνιος: Πλήθος αθλητών, πολιτικών και καλλιτεχνών στη μάχη για τον τερματισμό (φωτό)

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες, έδωσαν το παρών στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής

Δημοσίευση 11:13’

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες, έδωσαν το παρών στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες, έδωσαν το παρών στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

Τα αθλητικά τους έβαλαν, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ μαζί παρακολούθησαν την αφετηρία και το μεγαλύτερο μέρος του Μαραθωνίου, ο Ηλίας Ψινάκης με τη Ρένα Δούρου. 

Ο αθλητής Λούκα Ρότις Λουμπουάν, από την Κένυα ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι κούρσες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, ξεπέρασε κάθε όριο συμμετοχών ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας που ξεκίνησε νωρίτερα, καθώς μετέχουν περίπου 50.000 δρομείς από 105 χώρες.

Φέτος ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη και συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. 

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:


σχετικα αρθρα