Είκοσι τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο 43χρόνος Καθηγητής της Νομικής Χρήστος Μπάκας  δολοφονήθηκε μέσα στην αίθουσα του Στρατοδικείου στο Ρούφ . Η κόρη του Ελένη η οποία ήταν τότε ανήλικη σήμερα είναι ενήλικη 32 ετών, άνεργη  μητέρα  ενός παιδιού και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε 23 χρόνια εξακολουθεί να  έχει ακόμα ανοιχτά μέτωπα  στα Ελληνικά  δικαστήρια.

 Η δικογραφία  μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί 10 χρόνια άλλαζε συνεχώς χέρια και πήγαινε από  δικαστή σε δικαστή, ενώ η εκδίκασή της αναβλήθηκε από τους ίδιους τους συμβούλους Επικρατείας  15 φορές. Τί ζητούσε από τους δικαστές; Να καθορίσουν το ύψος της  μηνιαίας αποζημίωσης που θα ελάμβανε προκειμένου να μπορέσει να σπουδάσει. Δηλαδή αν θα ήταν 150 ευρώ ή 184 ευρώ.

Μετά από το τραγικό περιστατικό, της δολοφονίας του πατέρα της  η   Ελένη Μπάκα προσέφυγε στα  δικαστήρια τα οποία αναγνώρισαν ότι είχαν ευθύνη τόσο η  Ελληνική  Αστυνομία όσο  και ο Επίτροπος του Στρατοδικείου που δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Η Ελένη Μπάκα μετά τη   διαδρομή των 23 ετών μέσα στις δικαστικές αίθουσες, επανήλθε με νέα προσφυγή της στο ΣτΕ. Αυτή τη φορά διεκδικεί  αποζημίωση 15.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μεγάλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης της,  αφού μόνο το ΣτΕ χρειάστηκε 10 χρόνια παρά 9 ημέρες για να εκδώσει απόφαση.