Άγνωστο παραμένει το πού θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της 48ωρης παραμονής του στην Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα πέριξ τριών ξενοδοχείων της Αθήνας, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί του πού θα μείνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και η φρουρά του.

Από νωρίς το πρωί, ο Αστέρας Βουλιαγμένης είχε μετατραπεί σε «φρούριο», ενώ κατά μήκος της λεωφόρου μπροστά από το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο έχουν αναρτηθεί χαρτιά, σύμφωνα με τα οποία από απόψε το βράδυ έως το μεσημέρι της Τετάρτης απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων

Ήδη, στον χώρο του ξενοδοχείου έχουν περάσει βαν με εξοπλισμό για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και αμερικανοί πράκτορες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί θα μείνουν 150-200 πράκτορες της προσωπικής φρουράς του Ομπάμα. Εν τω μεταξύ, παρόμοια χαρτάκια έχουν αναρτηθεί και στη λεωφόρο Συγγρού, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Intercontinental, καθώς εκεί θα μείνουν οι υπόλοιποι πράκτορες του αμερικανού προέδρου, χωρίς να αποκλείεται να μείνει εκεί και ο ίδιος.

Επιπλέον, ως τόπος διαμονής του Μπαράκ Ομπάμα «παίζει» και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια»

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις προσγειωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινήσουν τρεις πανομοιότυπες αυτοκινητοπομπές, οι οποίες θα κατευθυνθούν προς τα τρία ξενοδοχεία.