Έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 π.μ. στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα επιβιβάστηκε στο θωρακισμένο προεδρικό αυτοκίνητο και μεταβαίνει στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει και συγκεκριμένα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Μαζί του βρίσκεται και υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

 

Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος σταθμός του Μπαράκ Ομπάμα στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία.

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.