«Είναι υποχρέωσή μου να πω δημοσίως ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά και μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις γυναίκες αυτές. Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η διάγνωση οροθετικότητας είναι εντελώς απόρρητη και δεν μπορούν να δοθούν χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Με τα λόγια αυτά – λόγια συγγνώμης -  ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, υπερασπίστηκε  τις ιερόδουλες γυναίκες, φορείς του  ιου HIV, που διαπομπεύθηκαν με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους  τον Απρίλιο του 2012.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη που άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας επεσήμανε ότι  δεν τίθεται ζήτημα κοινοποίησης των ιατρικών απορρήτων, αφού αρχικό μέλημα είναι η προστασία του ασθενούς. 

Μάλιστα, σε ερώτηση της προέδρου, για ποιό λόγο τα στοιχεία των 11 γυναικών (σ.σ. τρεις εκ των οποίων δεν βρίσκονται πια στη ζωή) κοινοποιήθηκαν στις αστυνομικές αρχές, ο κ. Ρόζενμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά: 

Προέβαλαν αρχικά τον ισχυρισμό ότι έγινε για λογους δημόσιας υγείας. Δευτερευόντως ενημερώθηαν ότι η κίνηση αυτή  επιβλήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του δικαστηρίου  βρέθηκαν και σήμερα οι τέσσερις από τις 11 συνολικά κατηγορούμενες, οι οποίες κατηγορούνται για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. 

Η δίκη συνεχίζεται στις 21 Νοεμβρίου 2016..