Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένος από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, το κατώφλι του οποίου πέρασε η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του 42χρονου συζύγου της, Θανάση Λάμπρου.

Η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, κατηγορείται ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Οι συγγενείς του κατηγορουμένου επιτέθηκαν με ύβρεις εναντίον της μητέρας της κατηγορουμένης, λέγοντας φράσεις όπως «το παιδί μας το τρώνε τα σκουλήκια». Εκείνη αμέσως μετά απάντησε «να πάτε να πνιγείτε» και το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο. Λίγο κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια ,όμως ψύχραιμοι παρευρισκόμενοι τους σταμάτησαν και τους απομάκρυναν.

Στο Δικαστικό Μέγαρο τραγική φιγούρα η κόρη της κατηγορούμενης,- την οποία είχαν φέρει στο δικαστήριο οι συγγενείς του θύματος,- ξέσπασε σε λυγμούς και έτρεξε να ξεφύγει. Πολλοί  υποστηρίζουν πως ένα 13χρόνο παιδί δεν είναι σε θέση να είναι μάρτυρας σε δικαστήριο. Όμως οι δικηγόροι υπεράσπισης τονίζουν: «Το ανήλικο παιδί εκκλήθηκε από την εισαγγελέα να καταθέσει ότι είδε και ότι βίωσε»

Οι δικηγόροι της Βούλγαρη ανέφεραν ότι η εντολέας τους «εμμένει» στην αθωότητά της και υποστηρίζει  ότι ποτέ δεν ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της στους αστυνομικούς. Να σημειωθεί ότι Βούλγαρη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.