Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον ζητούν οι Ολλανδικές αρχές τάχθηκε  ο αντεισαγγελέας του  Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Οι Ολλανδικές αρχές  έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του  Ιωάννη Καραγιώργη   και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφαταστο σπίτι του στη Γλυφάδα.    

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις Ολλανδικές δικαστικές  αρχές καθως τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί  για τα  αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης. Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με   δόλια πτώχευση   γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος   που είχε εξαγοράσει.

Από τις  Ελληνικές δικαστικές αρχές   ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.