Διαδηλώσεις με πανό και συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού και της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα έλαβαν σήμερα χώρα σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία. 

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη του ΚΝΕ και του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία στην Αριστοτέλους, ενώ συμβολικά έκαψαν και την Αμερικανική σημαία.

Μικρή ήταν η συμμετοχή στα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά κατα της επίσκεψης Ομπάμα.

Το ένα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων απο διάφορους φορείς και συλλογικότητες, ενώ το άλλο διοργανώθηκε κυρίως απο την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στην πλατεία 1866.

Και στα δύο κυριάρχησαν αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ενώ ολοκληρώθηκαν με πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Πάτρα, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 σήμερα το απόγευμα από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου από φοιτητές, την Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» και τη  Λαϊκή Ενότητα Αχαϊας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, η πορεία κινήθηκε στους πιο κεντρικούς δρόμους, ενώ ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια.