Στην σύλληψη και του δεύτερου λαθροδιακινητή που κρυβόταν στα βουνά και σε απόμερα μέρη των Αντικυθήρων προχώρησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί της περιοχής.

Ο άνδρας ηλικίας 40 ετών και ήταν πρώην στέλεχος του Ουκρανικού στρατού. Στην κατοχή του βρέθηκε το διαβατήριο του καθώς και 500 ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα κρυβόταν σε απόμερα και ερειπωμένα σπίτια του νησιού, ενώ χρησιμοποιούσε στρατιωτικές μεθόδους, για να αποφεύγει να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα είχε και ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με ένα άγνωστο  άτομο προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον παραλάβουν. Η ιστορία του 40χρονου και ενός 20χρονου συνεργού του θυμίζουν σενάριο βγαλμένο από ταινία. Οι δύο άνδρες μετά το ναυάγιο του σκάφους τους, που μετέφερε 66 Πακιστανούς υπηκόους από την Τουρκία στην Ιταλία, οι οποίοι συνελήφθησαν, αλλά βούλιαξε ανοιχτά του νησιού,  στις 31 Οκτωβρίου, βρήκαν καταφύγιο σε απόκρημνα σημεία του νησιού, έμεναν σε σπηλιές και ακατοίκητα σπίτια και έτρωγαν σνακ για να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους από αστυνομικούς και κυνηγούς που γνώριζαν τα δύσβατα μονοπάτια.

Μετά από πολύωρες αναζητήσεις εντόπισαν στην περιοχή Κοτσανεβιά μια σόλα και ίχνη από πατημασιές. Ακολουθώντας το μονοπάτι και κάνοντας χρήση επιχειρησιακών φακών, ένας έμπειρος αστυνομικός εντόπισε την κίνηση ενός ατόμου ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει πηδώντας από βράχο σε βράχο με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και λίγη ώρα αργότερα και με την βοήθεια ενός πολίτη, ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 20 ετών.