Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Παρθενώνα, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ακολουθεί η επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Ακρόπολη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 

Δεκάδες αστυνομικοί και άλλοι τόσοι πράκτορες της Secret Service είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς τον Ιερό Βράχο από τα ξημερώματα.

Όταν η αυτοκινητοπομπή με τους άνδρες ασφαλείας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αρκετοί ήταν οι πολίτες που φρόντισαν να απαθανατίσουν την στιγμή.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ακρόπολη αποτελεί ένα παιδικό όνειρο για τον ίδιο. Όπως ο ίδιος είχε σχολιάσει, δεν γίνεται να έχει έρθει στην γενέτειρα της δημοκρατίας και να μην έχει επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο. 

Η Αμερικανική πρεσβεία ανέβασε στο Twitter τρία στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στον Παρθενώνα.

Μαζί του βρέθηκε και η αρχαιολόγος Ελένη Μπάνου, η οποία μάλιστα του έδωσε πληροφορίες για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού κλειστοί παρέμειναν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). 

Έπειτα θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου θα εκφωνήσει ομιλία και επόμενη στάση είναι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από το οποίο θα αναχωρήσει με προορισμό το Βερολίνο, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

 

Λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο, που διήρκεσε περισσότερη από την προγραμματισμένη ώρα, καθυστερεί η έναρξη της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου έχει σχηματιστεί ουρά εκατοντάδων μέτρων, από προσκεκλημένους που περιμένουν να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας των Αμερικανών, για να εισέλθουν στην αίθουσα.