«Αξέχαστη εμπειρία» χαρακτήρισε την επίσκεψη και την ξενάγησή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σήμερα το πρωί ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Στην επίσκεψή του στον Παρθενώνα, κάτι το οποίο, όπως είχε πει αποτελούσε ''παιδικό του όνειρο'' τον συνόδευσε η αρχαιολόγος Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, το καταλληλότερο ίσως πρόσωπο για να τον ξεναγήσει και να του λύσει όλες τις απορίες για το αρχαιολογικό αυτό θαύμα.

Το newpost.gr επικοινώνησε με την κ. Μπάνου για την ημίωρη συνάντησή της με τον Μπαράκ Ομπάμα στο βράχο της Ακρόπολης. 

Όπως επισήμανε ''Μου έκανε εντύπωση το πόσο ανθρώπινος και προσηνής είναι, μακριά από την εικόνα του στιβαρού προέδρου που έχουμε συνηθίσει. Εντυπωσιάστηκε πολύ από την Ακρόπολη και αυτό που είπε ήταν:

Θα μου μείνει αξέχαστο. Μου αρέσει πολύ. 

Σύμφωνα με την κ. Μπάνου, ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν πολύ ''διαβασμένος'' για ό,τι αφορούσε την Ακρόπολη και γνώριζε πολλά πράγματα για τα αρχαία μνημεία και την ιστορία τους. 

Ωστόσο, έκανε και ερωτήσεις στην αρχαιολόγο που τον συνόδευαν σχετικά με τον τρόπο που διοικείται η Ακρόπολη, αλλά και για τις εργασίες αναστήλωσης. 

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Μπαράκ Ομπάμα να περιηγείται σε όλα τα μνημεία του Ιερού Βράχου, χωρίς ωστόσο να μπαίνει μέσα απο τα ''σχοινιά'', σεβόμενος τον χώρο, ενώ η κυρία Μπάνου του έδειξε, ανεβαίνοντας, και το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού. 

Σημειώνεται ότι στην ξενάγηση δεν έδωσαν το παρών οι άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι ακολουθούσαν διακριτικά και από απόσταση.