Για ακόμη μια Τετάρτη οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων ματαιώθηκαν, παρά την παρουσία συμβολαιογράφων στα Ειρηνοδικεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας στο οποίο δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός, καθώς επίσης και στις περιοχές Ίλιον και Κορωπί.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό με τα οποία τάσσονταν κατά των πλειστηριασμών. Mέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια κάποιοι μπήκαν σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου όπου παρά την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών, ωστόσο εξετάζονται κατ' εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις.

Kινητοποίηση υπήρξε και στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας. Πλήθος φορέων, παρατάξεων, συλλόγων, αναρχικών, κινήματα πολιτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο προκειμένου να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το δικαστικό Μέγαρο και συγκεκριμένα την οδό Γούναρη από την Κορίνθου μέχρι την Μαιζώνος και την οδό Μαιζώνος από το Δημαρχείο μέχρι την Κανάρη.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».