Την κατάργηση του νομού Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία, και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών τους, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των θεσμών κατά τη πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νομό του προηγούμενου υπουργού, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό σχολειό για περισσότερο από δύο χρόνια, θα παραπέμπονται για κρίση σε Συμβούλιο Εκπαιδευτικών στα πρότυπα των δημοσίων σχολείων, διάταξη που είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεση των θεσμών, με την αιτιολογία ότι αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως μήνυμα για επέκταση και σε άλλους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, είχε κάνει λόγο για «εκ νέου επίθεση στα ιδιωτικά σχολεία που μοχθούν σε δύσκολους καιρούς να προσφέρουν την καλύτερη εκπαίδευση στα ελληνόπουλα».

Για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση, όπως αναφέρει η "Καθημερινή", έως την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εκπρόσωποι των θεσμών ήταν απόλυτοι στο θέμα της αλλαγής της ρύθμισης Φίλη. "Οι δανειστές αντιμετωπίζουν το θέμα με όρους αγοράς" τόνιζαν χθες κυβερνητικές πηγές.