ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες αστυνομικοί στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Κλειστοί δρόμοι και αυστηρά μέτρα

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2016, 09:10 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2016, 11:35
Χιλιάδες αστυνομικοί στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Κλειστοί δρόμοι και αυστηρά μέτρα
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας λόγω της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των συνταγματαρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας λόγω της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των συνταγματαρχών. Άνδρες της ασφάλειας, διμοιρίες των ΜΑΤ,  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακόμη και στελέχη της αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται σε όλο το μήκος της διαδρομής απο το Πολυτεχνείο έως και την Αμερικάνικη πρεσβεία.  

Ήδη στο Πολυτεχνείο έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που καταθέτουν στεφάνια και θα συμμετάσχουν κατόπιν στην προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο σχεδιασμός

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα τάξης κατά την διάρκεια της πορείας, αστυνομικοί των ΜΑΤ θα βρίσκονται παραταγμένοι στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην Κάνιγγος και σε όλους τους γύρω δρόμους, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι, ενώ αν εντοπιστούν να μεταφέρουν  βόμβες μολότοφ ή αντικείμενα τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα, θα συλλαμβάνονται.  Δεν αποκλείεται άνδρες των ΜΑΤ να αποκλείσουν περιμετρικά το Πολυτεχνείο ώστε να αποτρέψουν τυχόν σχέδια για κατάληψή του.Στόχος των αστυνομικών είναι η αποτροπή επεισοδίων, κυρίως έξω απο την Αμερικανική πρεσβεία, όπου καταλήγει παραδοσιακά η πορεία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις, θα ξεκινήσουν αρχικά γύρω απο το Πολυτεχνείο και σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει. Τα οχήματα τα οποία θα εμποδίζουν την πορεία ή την κυκλοφορία των αστυνομικών οχημάτων θα απομακρύνονται με γερανούς απο την τροχαία.