Στον αέρα τινάχτηκε μία ακόμα δίκη ,μετά την υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, λόγω μη  έγκαιρης  κλήσης των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Η απόφαση που οδήγησε σε επ αόριστον αναβολή της δίκης με 24 κατηγορούμενους  για την υπόθεση της DePuy ήταν μονόδρομος για τους δικαστές του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας  που έκαναν δεκτή σχετική ένσταση της υπεράσπισης και κήρυξαν απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει κλητεύσεως των αλλοδαπών κατηγορουμένων. Παράλληλα, όπως  επισήμανε η υπεράσπιση και το βούλευμα δεν είχε επιδοθεί εγκαίρως  τους κατηγορούμενους ,όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο εδώλιο με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφεί γιατροί, αλλά και στελέχη της βρετανικής εταιρείας η οποία προμήθευε ορθοπεδικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, η επιχείρηση, θυγατρική της αμερικανικής JOHNSON & JOHNSON, υπερκοστολογούσε τον εξοπλισμό, ενώ παράλληλα φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς και άλλους υπαλλήλους νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται υπερκοστολόγηση, η οποία έχει υπολογιστεί ότι ανέρχεται περίπου στο 35%, σε μηχανήματα που προμηθεύονταν σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να το πετύχει αυτό -κατά την κατηγορία- δωροδοκούσε μεγαλογιατρούς έναντι "δώρων". Η DE PUY φέρεται το χρονικό διάστημα 2000 έως το 2006 να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά η οποία υπερβαίνει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι έχουν διατελέσει στελέχη της βρετανικής εταιρίας, νόμιμοι εκπρόσωποι τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY. Κατά περίσταση αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε άλλα τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου τελούμενη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της δωροδοκίας υπαλλήλου από κοινού και κατ' εξακολούθηση  με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.