current views are: 12

17 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:39

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές – 13 συλλήψεις (Βίντεο και φωτό)

Με καταδρομικές επιθέσεις και τους δρόμους στη ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων να θυμίζουν πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ τα επεισόδια που χαρακτήρισαν την φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση 12:39’

Με καταδρομικές επιθέσεις και τους δρόμους στη ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων να θυμίζουν πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ τα επεισόδια που χαρακτήρισαν την φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με καταδρομικές επιθέσεις και τους δρόμους στη ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων να θυμίζουν πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ τα επεισόδια που χαρακτήρισαν την φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ,αμαυρώνοντας τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 Η Αστυνομία προχωρήσε συνολικά σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. Εκτεταμένες ήταν οι φθορές σε δρόμους, καταστήματα, αυτοκίνητα κλπ, ενώ ζημιές προκάλεσαν και μέσα στο Πολυτεχνείο οι καταληψίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών «άνοιξε πυρ» κατά των αστυνομικών, εξαπολύοντας επίθεση με  βόμβες μολότοφ,  με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πέτρες στην οδό Στουρνάρη και Τζωρτ .Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Πατησίων.

Από την μεριά τους οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χρήση χημικών, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε η εύκολη πρόσβαση των αντιεξουσιαστών μια μέρα πριν την επέτειο, στο χώρο του ιδρύματος το οποίο μετατράπηκε σε ορμητήριο των “μπαχαλάκηδων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Αθηνών διαμήνυσε στην αστυνομία «να πράξει τα δέοντα» σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Παρότι,η κατάσταση έδειξε ότι έβαινε προς εκτόνωση, ομάδες κουκουλοφόρων προχώρησαν σε νέες εφόδους κατά των αστυνομικών σηματοδοτώντας νέο γύρο επεισοδίων,ενώ το “κερασάκι στη τούρτα” ήταν το σκίσιμο και το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούσαν να  να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι τα οποία προκάλεσαν φθορές στον εξοπλισμό του ιδρύματος (σ. σχρησιμοποίησαν θρανία και καρέκλες για να φτιάξουν οδοφράγματα).

Εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν καταστήματα και φωτεινοί σηματοδότες επί της Πατησίων, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με τις Αρχές να προχωρούν σε δύο προσαγωγές .

Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα, εκτοξεύοντας πυροτεχνημάτα, μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κάηκε.

Επεισόδια  σε Πάτρα και Γιάννενα 

Στο κέντρο της Πάτρας, λίγη ώρα μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε πέτρες. Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της πορείας οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κατά του κτιρίου που στεγάζεται το Γ΄ αστυνομικό τμήμα, καθώς και σε υποκατάστημα τράπεζας.

Κινητικότητα επικράτησε και στα Γιάννενα και πιο συγκεκριμένα  στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, λίγο μετά τις 8 το βράδυ από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ένας αστυνομικός Διευθυντής μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών .

Παρακολουθείστε πως μετέδωσε το newpost.gr λεπτό προς λεπτό  όσα συνέβησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου  :