«Μένω με τον άντρα εδώ δίπλα. Τον έχω ανάπηρο με εγκεφαλικό. Χθες το βράδυ δεν μπορούσες να ξεμυτήσεις από το σπίτι. Ακούσαμε φασαρίες κλειδαμπαρωθήκαμε και κοιτούσαμε από το παράθυρο», δηλώνει ηλικιωμένη Μαρία Σφύκα που όπως επισημαίνει η ζωή της έχει μετατραπεί σε καθημερινή κόλαση, κάτοικος της Σούδας της Χίου.. Οι δηλώσεις της είναι στο politischios.gr και παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο. 

Ο φόβος και η αγωνία για κλιμάκωση των επεισοδίων έχει επισκιάσει την καθημερινότητα των πολιτών της Χίου, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες γειτνιάζουν με τον καταυλισμό της Σούδας, όπως περιγράφει το politischios.gr.  

Τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι μόνο τα τελευταία γεγονότα. Όπως λένε, δεν είναι η πρώτη φορά. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη Σούδα της Χίου, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, από ορισμένους μετανάστες. Κάηκαν σκηνές, έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων. Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

«Προ ημερών μας είχαν σπάσει τους καθρέφτες. Δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε δύο νέους κι έτσι αγοράσαμε μόλις έναν. Τώρα μας έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου. Τι φταίμε εμείς; Που θα βρούμε τόσα λεφτά;» ανέφερε η Ν. Καρουσάκη στο ίδιο ρεπορτάζ. 

«Ως πότε θα παίζουν με τις ζωές μας;» ρωτούν και ξαναρωτούν, σημειώνεται στο politischios.gr, σημειώνοντας τη συστηματική απουσίας του κράτους και της ανεπάρκειας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.


TAGS