Μπροστά σε ένα ιδιαίτερο θέαμα βρέθηκαν χθες κάτοικοι χωριών στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν νεαρό, τραυματισμένο γύπα, τον οποίο παρέλαβαν οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Ζώων της πόλης.

 Σύμφωνα με το flashnews.gr, από νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκαν οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ ότι ένα όρνιο περιφέρεται σε κατοικημένη περιοχή στην Κίσσαμο Χανίων τις δύο τελευταίες ημέρες και έχει καταλήξει στη στέγη ενός σπιτιού.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δ/νση Δασών Χανίων, το πουλί, ωστόσο, μετακινήθηκε και αργά το μεσημέρι το εντόπισαν εκ νέου πολίτες σε δρόμο παράλληλο της Εθνικής.

Με την βοήθεια στης Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής Χανίων ο Γύπας πιάστηκε, μεταφέρθηκε στην Δ/νση Δασών και από εκεί τον παρέλαβαν εθελοντές. 

Το ζώο είναι εμφανώς εξαντλημένο, αδύνατο και έχει σημάδια άτυπης δηλητηρίασης. Έπειτα από την άμεση φαρμακευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την ενυδάτωση που του έγινε είναι ήδη καλύτερα αν και αδύναμο ακόμη.

Για τον λόγο αυτό θα μείνει για μερικές ημέρες ακόμη υπό την φροντίδα των εθελοντών μας και μόλις κριθεί ότι είναι ασφαλές  θα μεταφερθεί στην Αίγινα στο ΕΚΠΑΖ (http://www.ekpaz.gr/facilities/#!)  όπου και σταδιακά θα ενταχθεί στον μεγάλο κλωβό με τα υπόλοιπα Όρνια που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Το άπειρο πουλί θα αποθεραπευτεί και θα δυναμώσει μαζί με άλλα του είδους του και την Άνοιξη θα επιστρέψει στην Κρήτη για να επανενταχθεί με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον.