Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο για να καθαρίσουν τα σπασμένα που προκάλεσαν χθες το βράδυ κουκουλοφόροι στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με το πρώτο φως της ημέρας γίνεται προσπάθεια να καταμετρηθούν οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές. Πεζοδρόμια βγαλμένα, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι λίγες από τις καταστροφές που προκάλεσαν. Ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το τι έχει συμβεί μέσα στους χώρους του Πολυτεχνείου. 

Το χρονικό των επεισοδίων

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών​ «άνοιξε πυρ» κατά των αστυνομικών, εξαπολύοντας επίθεση με  βόμβες μολότοφ,  με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πέτρες στην οδό Στουρνάρη και Τζωρτ .Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Πατησίων.

Από την μεριά τους οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χρήση χημικών, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε η εύκολη πρόσβαση των αντιεξουσιαστών μια μέρα πριν την επέτειο, στο χώρο του ιδρύματος το οποίο μετατράπηκε σε ορμητήριο των "μπαχαλάκηδων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Αθηνών διαμήνυσε στην αστυνομία «να πράξει τα δέοντα» σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Παρότι,η κατάσταση έδειξε ότι έβαινε προς εκτόνωση, ομάδες κουκουλοφόρων προχώρησαν σε νέες εφόδους κατά των αστυνομικών σηματοδοτώντας νέο γύρο επεισοδίων,ενώ το "κερασάκι στη τούρτα" ήταν το σκίσιμο και το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούσαν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι οι οποίοι προκάλεσαν φθορές στον εξοπλισμό του ιδρύματος (σ. σχρησιμοποίησαν θρανία και καρέκλες για να φτιάξουν οδοφράγματα).