Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε ο εξοπλισμός του Πολυτεχνείου, το οποίο αποτέλεσε ορμητήριο των Αντιεξουσιαστών, κατά τη διάρκεια των χθεσινών  επεισοδίων ανήμερα της 43ης επετείου.

 Με τα θρανία και τις καρέκλες να μετατρέπονται σε οδοφράγματα , η επόμενη μέρα, μόνο θλίψη θα μπορούσε να προκαλέσει, με τις εικόνες να αποτυπώνουν την λεηλασία και τον κανιβαλισμό που υπέστη το ίδρυμα, το οποίο παραδώθηκε κυριολεκτικά στο μένος των αντιεξουσιαστών.

Συνθήματα στους τοίχους, σπασμένα μάρμαρα και πόρτες , αλλά και πλήθος απορριμμάτων, συνθέτουν το πεδίο μάχης μεταξύ των «μπαχαλάκηδων» και της αστυνομίας που επί πέντε ώρες είχαν «ριχτεί» σε έναν «πόλεμο» χημικών με την ατμόσφαιρα στις περιοχές περιμετρικά του Πολυτεχνείου να είναι αποπνικτική. 

«Καμένη γη» θύμιζαν και οι δρόμοι  γύρω από το Πολυτεχνείο στους οποίους έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές. 

Πεζοδρόμια βγαλμένα, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι λίγες από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι στο πέρασμα τους, ενώ τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο για να καθαρίσουν τα σπασμένα και να επαναφέρουν τους δρόμους στην αρχική τους κατάσταση.