Οικονομική «ανάσα» για τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ οι οποίοι εντός της εβδομάδας πρόκειται να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Στεφανίδης μιλώντας στο πρακτορείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κατ5αβολή των χρημάτων σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη δεν θα γίνει τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας αλλά τις αμέσως επόμενες και πρόσθεσε ότι η διαδικασία διευθέτησης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. Ευρώ που οφείλει το δημόσιο προς τον Οργανισμό , κινείται πιο αργά από τις αρχικές εκτιμήσεις. Πρόσθεσε όμως πως αυτό γίνεται «μέσα στο πλαίσιο των ορίων ανοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ».

 «Τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε και πώς θα μας καταβληθεί το ποσό. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και εκτιμώ ότι δεν θα βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων», υπογράμμισε ο κ. Στεφανίδης και επισήμανε ότι έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης και του ιδίου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 13.00.

Ωστόσο, αισιόδοξος για την έκβαση της συνάντησης δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εκτιμώντας ότι θα μπουν στέρεες βάσεις, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα.