Με την εξέταση τρίτου μάρτυρα, θύμα της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, συνεχίστηκε  η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Διαμαντάκης υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου που ,όπως είπε, δεν έχει σχέση με την Ζώνη, είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τους δράστες και έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγή στην δίκη.

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας περιέγραψε όσα συνέβησαν στον ίδιο και τους συντρόφους του λίγη ώρα μετά την συνάντηση τους έξω από την πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για να κάνουν αφισοκόλληση ενόψει του φεστιβάλ του κόμματος.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την επίθεση “δολοφονική” της Χρυσής Αυγής μς στόχο το Συνδικάτο μετάλλου “για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα”.

Αναφερόμενος στις δύο ομάδες των περίπου 25 ατόμων που βγήκαν από τα στενά και τους περικύκλωσαν , ο μάρτυρας τόνισε πως έδρασαν συντονισμένα “άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί”, ενώ τις χαρακτήρισε “τάγματα εφόδου”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που είχε δεχθεί μία βδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του λέγοντας χαρακτηριστικά πως και στην περίπτωση του μουσικού οι χρυσαυγίτες “έκλεισαν , κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν” .

Και ο κ. Διαμαντάκης χαρακτήρισε την στάση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το συμβάν “απαθέστατη”.

Η κατάθεση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.