current views are: 4

22 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:20

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – Εξιχνιάστηκαν 18 κλοπές

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε σήμερα Τρίτη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου η οποία κατέληξε στην προσαγωγή 35 ατόμων.

Δημοσίευση 21:20’

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε σήμερα Τρίτη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου η οποία κατέληξε στην προσαγωγή 35 ατόμων.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε σήμερα Τρίτη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου η οποία κατέληξε στην προσαγωγή 35 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost προχώρησαν σε έρευνες , ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν  άνδρες της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων.

Έπειτα από την έρευνα της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές τις οποίες είχε διαπράξει ένας 33χρονος από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο σε 14 σπίτια στο Ηράκλειο. Ο 33χρονος είχε κλέψει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά είδη με την συνολική αξία να ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονταν και άτομα τα οποία είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών ενώ εξιχνιάστηκαν και υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Επίσης, εξαρθρώθηκε μία συμμορία εννέα ατόμων ηλικίας από 17 έως 55 χρόνων που είχαν «ανοίξει» δύο σπίτια κι είχαν επιχειρήσει να κλέψουν άλλα τέσσερα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Από τους προσαχθέντες πέντε άτομα συνελήφθησαν ,τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 34 έως 61 χρόνων  για ναρκωτικά και όπλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο άτομα – 39χρονος και 34χρονος – που είχαν επιτεθεί σε έναν 18χρονο και τον είχαν τραυματίσει στις 30 Οκτωβρίου.

Παράλληλα συνελήφθη και μία 57χρονη γυναίκα καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για το αδίκημα της κλοπής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 277,8 γραμμάρια κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, 3 μαχαίρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και τμήματα όπλου. 


σχετικα αρθρα