Τη δυσαρέσκειά τους για τη συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με το κουαρτέτο για το ζήτημα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Οι σχολάρχες, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, δηλώνουν επιφυλακτικοί σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 28 του ν. 4415/2016 (νόμος Φίλη) και τονίζουν ότι "θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση αντικαταστάσεων και ο ακατάλληλος εκπαιδευτικός θα παραμένει αμετακίνητος εσαεί στην τάξη του", καθώς παραμένουν "περιορισμοί και προσκόμματα" στο να μετακινηθεί από τη θέση του ένας εκπαιδευτικός που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων χαρακτηρίζει «"σοβιετικής εμπνεύσεως" την διόρθωση που θα γίνει στο νόμο και αναφέρουν μάλιστα, ότι "η ιδιωτική εκπαίδευση παραμένει ο μοναδικός χώρος του ιδιωτικού τομέα με ρήτρες μονιμότητας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί παντού από το 2012"».

Τέλος, ο ΣΙΣ ζητά την πλήρη κατάργηση του νόμου Φίλη και την εναρμόνιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με όσα ισχύουν στην κοινή εργατική νομοθεσία, η οποία, όπως αναφέρουν, προστατεύει όλους τους εργαζόμενους δίκαια και ισότιμα.