Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών, Παντελής Στραγάλης, για επτά άτομα που εμπλέκονται σε μία από τις υποθέσεις με τις μίζες στο χώρο των εξοπλιστικών που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας εισηγείται την παραπομπή  των επτά κατηγορουμένων  για την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβολων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εκτιμά ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος δύο κατηγορουμένων. Παράλληλα, ο κ. Στραγάλης με την πρότασή του ζητά να διατηρηθούν  τα εντάλματα  σύλληψης που έχουν εκδώσει οι ανακριτές κατά της διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκου για τον Γερμανό Ολαφ Εσλερ, πρώην αντιπρόεδρο  της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, και τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό.

Η δικογραφία θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των καηγορουμένων σε δίκη.