Στην εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας από τον περασμένο Ιούλιο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που λήστευε σπίτια και κοσμηματοπωλεία, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων της ασφάλειας. Οι δράστες μάλιστα δεν δίσταζαν να πυροβολούν κατά των θυμάτων τους, αδιαφορώντας αν θα τους σκοτώσουν.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα, έναν 24χρονο Αλβανό και μία 20χρονη υπήκοο Μολδαβίας. Οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και οικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε κλεπταποδόχους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν, αδιαφορώντας για τον τραυματισμό των υπαλλήλων των καταστημάτων. 

Πως δρούσε η σπείρα

Όταν ο στόχος ήταν σπίτι , η 20χρονη συνέλεγε πληροφορίες σχετικά με τους ενοίκους, τις μετακινήσεις και τις συνήθειες τους ενώ στις περιπτώσεις που ο στόχος ήταν κοσμηματοπωλείο, υποδυόμενη την πελάτισσα, διευκόλυνε την είσοδο των λοιπών μελών στον χώρο.

Από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, κάποιοι είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση των πράξεων καθώς και τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής, ενώ άλλα μέλη διέπρατταν τις ληστείες και τις κλοπές, έχοντας προηγουμένως προμηθευτεί τον απαραίτητο οπλισμό και τα μέσα διαφυγής.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκαν πλήθος ρολογιών μεγάλης αξίας, διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιασθεί μία περίπτωση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις 14-7-2016 σε κοσμηματοπωλείο της Κηφισιάς, κατά την οποία η 20χρονη εισήλθε στο κατάστημα ακολουθούμενη από ακόμη έναν δράστη, ο οποίος αφού  πυροβόλησε μια φορά προς τους υπαλλήλους,

αφαίρεσε από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια, χρηματικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία ανέμενε  άλλος συνεργός.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι, για τους δύο άνδρες έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.