Έκρυθμη ήταν η κατάσταση  για ακόμη μια Τετάρτη εντός και εκτός των Ειρηνοδικείων  της χώρας , με τα μέλη των Συλλογικοτήτων να εμποδίζουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών στη Λουκάρεως, όταν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» απέτρεψαν  πλειστηριασμό δυο κατοικιών. Τόσο τα μέλη του κινήματος, όσο και άλλων συλλογικοτήτων εισήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο, αναγκάζοντας τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν.

Το παρών στο Ειρηνοδικείο έδωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκτός από τα κοράκια στα Ειρηνοδικεία, υπάρχουν και τα πολιτικά κοράκια, που τους καλύπτουν τα Μνημόνια».

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Τσιμισκή, όταν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στην είσοδο της τράπεζας.

 Άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν επέτρεψαν αρχικά στους συγκεντρωμένους να ανοίξουν το πανό τους, ωστόσο, οι ίδιοι, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς και φωνάζοντας συνθήματα, άνοιξαν τελικά το πανό  μπροστά στο υποκατάστημα.

Την ίδια ώρα, μέλη Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης εμπόδισαν τον πλειστηριασμό της κατοικίας μιας οικογένειας ΑΜΕΑ. Οι διαμαρτυρόμενοι γέμισαν την αίθουσα και δεν επιτρέπουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός σήμερα, ούτε οι εκούσιοι πλειστηριασμοί.

Oι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σήμερα.