Ασύλληπτη τραγωδία με θύμα ένα 4χρονο αγόρι διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Λάρισα, όταν το σπίτι που διέμενε έπιασε φωτιά, λόγω ενός αναμμένου κεριού.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καπνού που εισέπνευσε, ενώ οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του 4χρονου αγοριού.

Το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Λάρισας, στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί, παίρνει καταθέσεις προκείμενου να συνθέσει το παζλ των καταστάσεων που οδήγησαν στη πρωινή τραγωδία.

Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του 4χρονου η οποία επειδή είναι σε κατάσταση σοκ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα στο οποίο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε ρεύμα.

Έπειτα από επικοινωνία του onlarissa.gr με το νοσοκομείο που διακομίσθηκε ο 4χρονος, η κατάσταση του μικρού αγοριού κρίνεται σταθερή. Όμως η εισπνοή του καπνού είναι που του προκάλεσαν και τα εσωτερικά εγκαύματα τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα», επισημαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στη Μανδηλαρά δεν είχε ρεύμα Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες αναζητώντας μέσα στους καπνούς το πίνακα του ρεύματος διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο. Το ερώτημα της προανάκρισης λοιπόν είναι πως προκλήθηκε η τραγωδία;