Εισαγγελία: Νόμιμος ο διαγωνισμός της Digea

Εισαγγελία: Νόμιμος ο διαγωνισμός της Digea

Προς το αρχείο οδεύουν  οι  καταγγελίες του    υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη  που περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για  το θέμα της DIGEA. Σε αυτή  καταλόγιζε παρατυπίες  στα μέλη  της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, σχετικά με τις διαδικασίες  του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Την τελευταία λέξη για την επισφράγιση της αρχειοθέτησης έχει ο εισαγγελέας εφετών.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού  με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία τη DIGEA, κάτω από  άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική  της μεταχείριση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Μετά την έρευνα ωστόσο που διενήργησε η εισαγγελέας Χριστιάνα Φραγκιά μαζί με τους συναδέλφους της Ελένη Τουλουπάκη  και Γ. Καλούδη έκρινε, επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012  ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική   προσωπικότητα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο