current views are: 9

24 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:30

«Παραλύει» το Δημόσιο: Συγκεντρώσεις και πορείες ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (φωτό)

Ολοκληρώθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ σταδιακά γίνεται αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Κέντρο της Αθήνας. 

Δημοσίευση 06:30’

Ολοκληρώθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ σταδιακά γίνεται αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Κέντρο της Αθήνας. 

Ολοκληρώθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ σταδιακά γίνεται και αποκατάσταση της κυκλοφορίας. 

Νωρίτερα, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στον δημόσιο τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. «Η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του και το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακά βήματα». 

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία

Λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η κατάσταση στον χώρο της υγείας «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία» και να παρουσιάζουν «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές». 

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα μείνουν σήμερα τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Στάσεις εργασίας στον Ηλεκτρικό

Νέες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι υπόλοιπες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ηλεκτρικό, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από το Σωματείο εργαζομένων, έχουν ως εξής:

Σάββατο: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12:00 έως τις 16:00

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας

Δείτε φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ


σχετικα αρθρα