Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο που προβλήθηκε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό Alter και χαρακτηρίζονται σε ιστοσελίδα ως παρακρατικοί να ακολουθούν τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν στη στοά της οδού Οθωνος όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια πορείας.

Κατά την ανακοίνωση πολίτες που είδαν το επεισόδιο, οι ίδιοι τηλεφώνησαν στην άμεση δράση και στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που τους απεγκλώβισε και τους συνόδευσε στον περίβολο της Βουλής, όπου παρέμειναν είκοσι λεπτά και αποχώρησαν.

To εν λόγω βίνετο οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξει διεξοδική ΕΔΕ και το Γιάννη Ραγκούση να ζητά κατεπείγουσα διερεύνηση και πειθαρχικό έλεγχο. 

Την αποκάλυψη έκανε στο «κοινωνία ώρα Mega» ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιαγουρής. Οι εικόνες του βίντεο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιους παρακρατικούς- ο ένας κρατάει λοστό, οι οποίοι συνεργάζονται με την αστυνομία.

Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για τη συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  Γιάννης Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και  Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.


TAGS