current views are: 6

25 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:10

«Καζάνι» που βράζει η Μόρια μετά το θάνατο γιαγιάς και εγγονού από έκρηξη – Ολονύχτια επεισόδια (Βίντεο – φωτό)

«Καζάνι» που βράζει είναι το hot spot της Μόριας στη Λέσβο, μετά από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μία 66χρονη και ο εγγονός της.

Δημοσίευση 06:10’

«Καζάνι» που βράζει είναι το hot spot της Μόριας στη Λέσβο, μετά από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μία 66χρονη και ο εγγονός της.

«Καζάνι» που βράζει είναι το hot spot της Μόριας στη Λέσβο, μετά από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μία 66χρονη και ο εγγονός της, αλλά και να σημειωθούν ολονύχτια επεισόδια. 

Ενώ μάχη  για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 25χρονη, μητέρα του 6χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του αλλά και το άλλο της παιδί, 4 ετών. Η κατάσταση της υγείας της 25χρονη κρίθηκε ιδιαιτέρως κρίσιμη και για αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά της με C- 130 σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Από τις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν ακόμη δέκα πρόσφυγες, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με πιο ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά, ξεκίνησε από τη χρήση φιάλης υγραερίου μέσα στη σκηνή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 22:20 και το βράδυ της Πέμπτης, όπως πρώτο ενημέρωσε το newpost. Η έκρηξη προκλήθηκε σε γκαζάκι υγραερίου το οποίο χρησιμοποίησε η 66χρονη γυναίκα Κουρδικής κατασκευής προκειμένου να μαγειρέψει. Από την έκρηξη η γυναίκα διαμελίστηκε ενώ ακαριαίο θάνατο βρήκε και το εξάχρονο εγγονάκι της. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 25χρονη με το 4χρονο παιδί της οι οποίοι εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν έξω από την σκηνή που διέμενε η οικογένεια.

Σοβαρά επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός του θανάτου των δύο ατόμων, εκατοντάδες μετανάστες κινήθηκαν κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο χώρο. Οι μετανάστες του επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια εγκλωβίζοντάς τους στο αστυνομικό τμήμα που υπάρχει εντός της δομής. Χρειάστηκε η παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους.

Δεκάδες μετανάστες στους δρόμους

Πολλοί ήταν εκείνοι οι μετανάστες, κυρίως οικογενειάρχες, παιδιά και ανάπηροι, οι οποίοι βλέποντας τα επεισόδια αναγκάστηκαν να φύγουν από την δομή αναζητώντας ασφαλές σημείο για να περάσουν την νύχτα, με κύρια κατεύθυνση το λιμάνι της Μυτιλήνης. Η κατάσταση εκτονώθηκε τα ξημερώματα.


σχετικα αρθρα