Μανία για... κατανάλωση φαίνεται πως έχει πιάσει τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προσφορών που κάνουν αλυσίδες, κυρίως σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. 

Ουρές υπήρξαν σήμερα στην Αθήνα από πολύ νωρίς, ειδικά έξω από μεγάλα καταστήματα όπως τα Public, αλλά και τα Media Markt, πριν καν αυτά ανοίξουν. 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η ξενόφερτη ... Μαύρη Παρασκευή ξημέρωσε και στην Κρήτη με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις και τους καταναλωτές να ξεχύνονται στην αγορά με την ελπίδα ότι θα είναι από τους τυχερούς που θα πετύχουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε τιμή ... κάτω του κόστους. 

Από τις 7 πρωί σε ορισμένα καταστήματα καταναλωτές είχαν κάνει ουρά για να πάρουν προϊόντα, σε ορισμένες δε περιπτώσεις δεν έλειψαν και οι...εντάσεις, καθώς φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς από νωρίς το πρωί σχημάτισαν ουρές έξω από πολυκατάστημα του Ηρακλείου περιμένοντας να ανοίξει τις θύρες του με τους σεκιούριτι να προετοιμάζουν τον κόσμο ...

Στις 8 οι πόρτες άνοιξαν και οι επίδοξοι καταναλωτές εισέβαλαν στο κατάστημα που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.

Ίδιο σκηνικό και στα Χανιά, καθώς ουρές πολιτών έχουν σχηματιστεί από το πρωί σε καταστήματα, που συμμετέχουν στη Black Friday.

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται σε καταστήματα ειδών υψηλής τεχνολογίας στο κέντρο της πόλης, ενώ αρκετοί είναι οι καταναλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις και σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών.
 
Και στα Χανιά, τα καταστήματα που συμμετέχουν στην εκπτωτική ημέρα άνοιξαν νωρίς το πρωί και θα κλείσουν αργά το βράδυ, ενώ την αντίθεσή του στη σημερινή ημέρα εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

 

Οι προσφορές αφορούσαν σε συγκεκριμένα είδη και περιορισμένο αριθμό ενώ την τιμητική τους είχαν παιχνιδομηχανές, τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Ουρές σχηματίστηκαν και έξω από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με τον κόσμο να περιμένει να ανοίξουν οι πόρτες για να επισκεφθούν τα καταστήματα που έχουν προσφορές. 

Όταν άνοιξαν οι πόρτες, πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν για να φτάσουν έξω από τα καταστήματα και να μπουν πρώτοι... 

Και στη Λαμία, όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν στα καταστήματα για να επωφεληθούν των μεγάλων προσφορών.