current views are: 8

25 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:23

Hotspot Μόριας: Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές – Σοβαρή η κατάσταση της μητέρας και του παιδιού που νοσηλεύονται

Νεκροί, επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές είναι ο τραγικός απολογισμός, της νύχτας – κόλαση, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Η φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Δημοσίευση 12:23’

Νεκροί, επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές είναι ο τραγικός απολογισμός, της νύχτας – κόλαση, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Η φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τεζάρης, Μαρία Μπακοπούλου

Νεκροί, επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές είναι ο τραγικός απολογισμός, της νύχτας – κόλαση, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Η φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μία 66χρονη και ο εγγονός της, να τραυματισθούν σοβαρά η 25χρονη, μητέρα του 6χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του αλλά και το άλλο της παιδί, 4 ετών. Όμως πυροδότησε εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν καταστροφές σε ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού, τραυματισμούς αλλά και προσαγωγές. 

Η κατάσταση της 25χρονης που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ

Σε επικοινωνία του newpost.gr με πηγή από το νοσοκομείο ΚΑΤ, η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκεί, ενώ τα προβλήματά της φαίνονται πως είναι αντιμετωπίσιμα και η κατάστασή της σταθερή, παρότι κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.  Όπως, δε, ανέφερε η ίδια πηγή, για την κατάσταση της υγείας της θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. 

Την ίδια στιγμή, το παιδάκι της νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με τον διοικητή Μαν. Παπασάββα να επισημαίνει στο newpost.gr ότι η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς έχει εγκαύματα ”μερικού και ολικού πάχους” στο 40% του σώματος του. 

Συγκεκριμένα, το παιδάκι έχει εγκαύματα στο δεξί ημιθωράκιο, στην κοιλιά, αλλά και στα κάτω άκρα

Εκτεταμένες καταστροφές και προσαγωγές

Μεγάλος μέρος των δομών του hot spot της Μόριας καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την έκρηξη αλλά και τα επεισόδια.  Συγκεκριμένα, δύο κοντέινερ, 20 μεγάλες σκηνές και 110 μικρές. Με αποτέλεσμα 152 άτομα να μεταφερθούν σε άλλες δομές.  Πολλοί ήταν εκείνοι οι μετανάστες, κυρίως οικογενειάρχες, παιδιά και ανάπηροι, οι οποίοι βλέποντας τα επεισόδια αναγκάστηκαν να φύγουν από την δομή αναζητώντας ασφαλές σημείο για να περάσουν την νύχτα, με κύρια κατεύθυνση το λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Από την ΕΛΑΣ προσήχθησαν 15 Αφγανοί μετανάστες, εκ των οποίων οι 6 είναι ελαφρά τραυματίες. Επίσης από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 22:20 και το βράδυ της Πέμπτης, όπως πρώτο ενημέρωσε το newpost. Η έκρηξη προκλήθηκε σε γκαζάκι υγραερίου το οποίο χρησιμοποίησε η 66χρονη γυναίκα Κουρδικής κατασκευής προκειμένου να μαγειρέψει. Από την έκρηξη η γυναίκα διαμελίστηκε ενώ ακαριαίο θάνατο βρήκε και το εξάχρονο εγγονάκι της. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 25χρονη με το 4χρονο παιδί της οι οποίοι εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν έξω από την σκηνή που διέμενε η οικογένεια.


σχετικα αρθρα