current views are: 2

26 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:02

Έργα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ στο «ξεχασμένο» ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι

Το ρέμα Σαπφούς, ένα λησμονημένο έργο που «πλημμυρίζει» με αγανάκτηση τους κατοίκους του Αμαρουσίου, δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η διευθέτηση του είναι επιβεβλημένη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. 

Δημοσίευση 19:02’

Το ρέμα Σαπφούς, ένα λησμονημένο έργο που «πλημμυρίζει» με αγανάκτηση τους κατοίκους του Αμαρουσίου, δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η διευθέτηση του είναι επιβεβλημένη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. 

Το ρέμα Σαπφούς, ένα λησμονημένο έργο που «πλημμυρίζει» με αγανάκτηση τους κατοίκους του Αμαρουσίου, δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η διευθέτηση του είναι επιβεβλημένη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, το έργο, προϋπολογισμού 6.324.000 ευρώ, εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του 2017 αμέσως μόλις η οριστική μελέτη κατατέθηκε από το Δήμο, στις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

«Επιδίωξή μας είναι το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2017, ώστε η φυσική αυτή υδάτινη διαδρομή να αποτελεί ανάσα δροσιάς και αναψυχής και όχι καθημερινό εφιάλτη», επισήμανε ο Γ. Καραμέρος κατά την διαδοχική επίσκεψη του στις περιοχές όπου διέρχεται το ρέμα (Ηπειρώτικα, Καρπάθικα, Κοκκινιά, Σωρό – Λάκκα Κόττου, Εργατικές Κατοικίες, ‘Αγιο Θωμά, και τη συνομιλία του με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Στόχος της παρέμβασης, από τα όρια με το Δήμο Κηφισιάς έως την οδό Διονύσου (όπισθεν Μεγάρου ΟΤΕ), είναι η επαναφορά της παροχευτικότητας του ρέματος στα σημεία όπου αυτή έχει μειωθεί και η διατομή είναι ανεπαρκής ή οριακή. Η μελέτη περιλαμβάνει 1.824 μέτρα ανοικτής διατομής με συρματοκιβώτια, 541 μέτρα ανοικτής χωμάτινης διατομής και 91 μέτρα κλειστών τεχνικών έργων διέλευσης του ρέματος κάτω από οδικές προσβάσεις.

Τα 8 τεχνικά έργα θα γίνουν στις οδούς Αγ. Νεκταρίου, Γ. Παπανδρέου, Σισμανογλείου, Μεσογείων, Λέρου, Κέκροπος, Αγ. Αθανασίου και Ζήκου. Συνολικά προβλέπονται 2.456 μέτρα μήκους έργων διευθέτησης, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του ρέματος παραμένει στη φυσική του μορφή.

Σημειώνεται ότι με το έργο αυτό η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας για έργα στο Μαρούσι ανέρχεται σε 14.368.943 ευρώ. Τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί, δημοπρατούνται ή υλοποιούνται είναι: Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στη Νέα Λέσβο (600.000 ευρώ) και στον ‘Αγιο Θωμά (1.760.000 ευρώ). Δίκτυο αγωγών ομβρίων στο Ψαλίδι (726.000 ευρώ) και απορροής ομβρίων στο Στούντιο ‘Αλφα (1.758.900 ευρώ). Αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο (1.920.000 ευρώ). Αποπεράτωση Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων (1.248.802 ευρώ). Αντικατάσταση επιδαπέδιου φωτισμού με πλάκες μαρμάρου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (32.240 ευρώ).


σχετικα αρθρα