current views are: 7

27 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση17:29

Κύμα κακοκαιρίας με έναν νεκρό σαρώνει τη χώρα – Καταστροφές σε μεγάλες πόλεις (Βίντεο και φωτό)

Ένας νεκρός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει από χθες τη νύχτα τη χώρα. 

Δημοσίευση 17:29’

Ένας νεκρός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει από χθες τη νύχτα τη χώρα. 

Ένας νεκρός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει από χθες τη νύχτα τη χώρα. 

Στη Ζάκυνθο ένας 33χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά λόγω της ισχυρής βροχότωσης στο νησί. Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στην Αττική από τις καταιγίδες του τελευταίου 24ωρου. 

Στο κόκκινο η Ζάκυνθος- Σύσκεψη για κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Ζακύνθου από τις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και άφησαν πίσω τους έναν νεκρο. 

Ο νεαρός άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ και εντοπίστηκε 3 χλμ μακριά από το αυτοκίνητό του το οποίο βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη, εξαιτίας των βουνών από σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους. 

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων, η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει οικογένεια ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα. 

Δρόμοι-ποτάμια στην Αττική 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν και στην Αττική οι έντονες καταιγίδες. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων ενώ πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα. Λόγω συσσώρευσης υδάτων, κλειστή παρέμεινε από τις 14.00 έως τις 15.00 η οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.

Επίσης, παραμένουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι σταθμοί του Μετρό Πανόρμου, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός παραμένουν κλειστοί, καθώς πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων. Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.


σχετικα αρθρα