Το ποσό από μόνο του μοιάζει και είναι εξωφρενικό.108,5 εκ.ευρώ το χρόνο πληρώνει το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του, την ώρα που διαθέτει δεκάδες ιδιόκτητα ακίνητα όπως τον ανακαινισμένο "Κεράνη " στον Πειραιά εμβαδού 40.000 τ.μ και με δυνατότητα εγκατάστασης  2100-2400 υπαλλήλων.

Το άλλοτε εγκαταλελειμμένο κτίριο της Καπνοβιομηχανίας αποκαταστάθηκε από το δημόσιο με κόστος 70 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα ξοδεύει 220.000 ευρώ για τη συντήρησή του καθώς παραμένει σχεδόν άδειο.

Μόλις πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε έναν από τους ορόφους η νεοσύστατη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών με 95 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρης Καμμένος τα μισθώματα που κατέβαλε το 2015  για τη στέγαση του ο στενός δημόσιος τομέας (Υπουργεία,ΝΠΔΔ και ΟΤΑ) έφτασαν τα 108,5 εκ.ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ το 2015  κατεβλήθησαν τα εξής ποσά για ετήσια μισθώματα.των κεντρικών υπηρεσιών και των παραρτημάτων των Υπουργείων.

*Υπουργείο Οικονομικών 24 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών 3,5 εκ.ευρώ  

*Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας 4 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Παιδείας 5 εκ.ευρώ

^Υπουργείο Υγείας 3,5 εκ.ευρώ

^Υπουργείο Εσωτερικών 1 εκ.ευρώ

^Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 1,5 εκ.ευρώ

^Υπουργείο Αμυνας 1,5 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 22 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Πολιτισμού 2,5 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Τουρισμού 1 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Δικαιοσύνης 5 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 1 εκ,ευρώ.

^Υπουργείο Εργασίας 1,5 εκ.ευρώ

*Υπουργείο Ναυτιλίας 600.000 ευρώ

*Υπουργείο Εξωτερικών 14 εκ.ευρώ

*Περιφερειακές Υπηρεσίες 14 εκ.ευρώ

*Αποκεντρωμένες διοικήσεις 5 εκ.ευρώ 

*Βουλή των Ελλήνων 3 εκ.ευρώ 

*Προεδρία της Δημοκρατίας -Μηδέν

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία πληροφορίες αναφέρουν ότι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών εργάζονται συστηματικά τελευταία ώστε να περιοριστεί το κόστος της στέγασης υπηρεσιών του δημοσίου με τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του  σε ιδιόκτητα κτίρια.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι αλήθεια ότι συμμαζεύτηκε κάπως η κατάσταση αλλά ωστόσο απομένουν πολλά ακόμη  να γίνουν  για να φτάσει το δημόσιο να πληρώνει σε μισθώματα διψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια ευρώ αντί τριψήφιο μέχρι σήμερα.

Η αιτία, όπως στην περίπτωση του "Κεράνη" έχει κυρίως να κάνει με τη συντεχνιακή αντίληψη πολλών δημοσίων υπαλλήλων που με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους αρνούνται να μετακινηθούν σε άλλα κτίρια (και σε άλλες περιοχές) με διάφορα προσχήματα.

Ως τότε το μάρμαρο θα το πληρώνουμε όλοι μας.